Постановленията са във връзка с образувани дисциплинарни производства спрямо двамата за

...
Постановленията са във връзка с образувани дисциплинарни производства спрямо двамата за
Коментари Харесай

Отстраниха двама прокурори от наблюдаваните от тях дела, единият - по Барселонагейт


Постановленията са по отношение на формирани дисциплинарни производства спрямо двамата за позволени съществени нарушавания в срочността и ритмичността по водени от тях досъдебни производства. По делата са открити нарушавания по член 307, алинея 3, т. 2 от Закона за правосъдната власт - деяние или безучастие, довело до закъснение на досъдебните производства.

Прокурор Стефан Христов наблюдаваше следствието за пране на пари " Барселонагейт ", по което беше пожелан имунитетът на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов подреди инспекция, която сподели, че делото е било забавено в дълги интервали, а работата станала извънредно интензивна след 15 май, когато някогашният основен прокурор Иван Гешев даде конференция, на която заприказва за " политически отпадък " и скъса оставката си.

На административния началник на Софийска градска прокуратура е указано да се дефинират нови екипи от прокурори на правилото на инцидентния асортимент. След запознаване със събраните досега доказателства те следва да изготвят следствено-календарен проект за идните процесуално-следствени дейности по всяко едно от делата с оглед срочното им привършване.

Във връзка с откритите нарушавания в срочността и ритмичността на осъществените процесуално-следствени дейности следва новоизбраните наблюдаващи прокурори да извършат преценка по отношение на съществуване на учредения за отказ на проверяващите органи по всяко едно от делата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР